Det är smart att kunna träna hemma. Du sparar mycket tid och kan träna när du vill. När du skapar ditt hemmagym är det klokt att lägga ett gymgolv eller en träningsmatta på golvet. Då skyddar du både golvet, din utrustning och det blir trevligare för dig att träna.

Köp tränings- eller gymgolv

Det som är bra med gym- och träningsgolv är att du kan träna på allvar. Du kan lyfta vikter och även tappa dem på golvet eller låta dem dunsa ner. Ditt underliggande golv är skyddat och ditt gymgolv klarar hårda tag. Ett gymgolv är också mjukare än ditt vanliga golv, vilket gör att ljudnivån blir lägre. Det där är särskilt skönt om du bor i lägenhet och garanterat inte vill störa grannarna. Om du har ont om plats eller på grund av plånboken inte kan lägga in riktigt gymgolv är en träningsmatta ett bra skydd under din crosstrainer. Golven är enkla att lägga in och du är klar på några minuter. På Gorilla Sports hittar du både gymgolv träningsgolv och den lite billigare träningsmattan. Du får också hjälp att välja rätt golv utifrån hur du tränar hemma.

Bättre fotbollsspelare med gym

Att spela fotboll handlar inte bara om att kunna springa och skjuta. Kända damfotbollsspelare som Marta da Silva tränar medvetet hela kroppen. Som fotbollsspelare är det särskilt smart att träna ben, rygg och muskler för att knäna ska hålla längre. Med muskler blir du både starkare, mer explosiv på spelplanen samtidigt som du förebygger skador.

Kom igång med hemmaträningen

Du spelar fotboll i ett damlag. Ni tränar förvisso mycket, men du vill verkligen lyckas. Det svåraste är inte själva träningen utan att få den gjord. Det är lättare att sätta sig i soffan med mobilen när du kommer hem från skolan eller jobbet, än att byta om och börja träna. Det fina med hemmagym är att du faktiskt ibland kan träna utan att ens byta om. Gå till ditt gym och lyft vikter medan pastan kokar, så har du byggt muskler. Vill du ta din träning på allvar bör du planera in särskilda pass ett par gånger i veckan. Det är viktigt att du hinner återhämta dig, så utgå från den vanliga fotbollsträning. Tycker du att det är tråkigt att träna själv eller blir träningen sällan av? Hör med någon av lagkamraterna som bor i närheten om någon vill komma hem till dig och träna.

Damfotboll

Intresset för damfotboll är stort i Sverige, särskilt som tjejerna ofta lyckas komma längre i turneringarna än de svenska männen. Samtidigt finns det inte lika mycket pengar i damfotbollen. Det är därför viktigt att det satsas mycket på tjejerna, så att deras ligor en dag blir lika högt rankade som killarnas ligor.