Djurgårdens hemmaarena är Stockholms stadion. Tidigare var det Djurgårdens herrlag som spelade sina matcher här. När Tele2 arena invigdes flyttades herrlagets hemmamatcher, och sedan 2013 är Stockholms stadion damlagets hemmaarena. Då och då spelar Djurgårdens damer även matcher på Tele2 arena, men det är inte deras hemmaarena. Stadion byggdes inför de olympiska spelen i Stockholm 1912 och är världens äldsta olympiska arena som fortfarande är i bruk. Arkitekt var Torben Grut och stadion är idag klassad som ett byggnadsminne, men sedan den ursprungligen uppfördes har några större renoveringar gjorts. Det är Stockholms kommun som äger stadion och inte klubben Djurgården.

Men än bara fotboll

Stockholm Stadion fungerar inte enbart som en idrottsanläggning utan även som en arena för konserter och olika typer av arrangemang. Flera av världens största artister och band har spelat på stadion. Det handlar om riktiga giganter som U2, Michael Jackson och Metallica för att bara nämna ett par av de stora artister som uppträtt på arenan. Även den populära festivalen Summerburst höll till på arenan innan den flyttades ut till Gärdet. Annars är det vanligtvis andra sportevenemang än just fotboll som arrangeras. Stockholm Marathon har både start och målgång vid den vackra idrottsanläggningen och friidrottstävlingen Stockholm Bauhaus Athletics hålls här årligen.

Stadions vackra arkitektur

Arenan är kanske den vackraste sportanläggningen som finns i Sverige. Den är byggd i nationalromantisk stil och var ett sätt att hylla landet. Även Stadshuset och Nationalmuseet är designade enligt den nationalromantiska andan. Byggnadsstilen finns i flera europeiska länder men det nationella innebär olika varianter i varje land. Den svenska arkitekturen från epoken innehåller vanligtvis träpanel eller tegel, och de dominerande färgerna falurött eller gult. Ofta sneglade byggherrarna på de gamla slotten från stormaktstiden och medeltiden men förfinade detaljerna, vilket Stockholm stadion ett bra exempel på. Teglet kommer från Helsingborg och inspirationen från Visby ringmur. Det finns flera symboler som ärar Sverige, bland annan de tre kronorna.